Krigskunst Podcast

Krigskunst Podcast


USA i Arktis

January 28, 2021

USA har i de seneste år fået stor interesse for Arktis, men det kommer efter en lang periode hvor de nærmest havde glemt eksistensen af det høje nord. Selv efter at spændingerne med Rusland og Kina i andre dele af verden begyndte at blive høje, viste amerikanerne begrænset militær interesse for Arktis som sikkerhedspolitisk arena. Men så skiftede fokus. Udenrigsminister Mike Pompeo holdt en dramatisk tale i Arktisk Råd, og Donald Trump ville pludselig købe Grønland.

Men hvad har åbnet amerikanernes øjne for Arktis? Hvad er det de vil? Og hvad betyder det for os? Det er nogle af spørgsmålene i denne episode af Krigskunst Podcast, hvor forskningsassistent Lin Alexandra Mortensgaard fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet fortæller om USA i Arktis.

Gæst: Lin Alexandra Mortensgaard, Center for Militære StudierVærter: Kasper Wester, journalist på OLFI, og militæranalytiker Anders Puck NielsenEpisode: 011

Omtalte links:

* Center for Militære Studiers hjemmeside

Alle deltagere udtaler sig som privatpersoner og ikke på vegne af nogen myndigheder eller institutioner som de måtte have en tilknytning til.

Musik: Soviet March af Shane Ivers – https://www.silvermansound.com