De Kerkvaderexpres

De Kerkvaderexpres


De Kerkvaderexpres

March 13, 2020

Sinds ik niet meer actief rondwaar in de georganiseerde kerk, vraag ik me af: hoe verder? Met mezelf, mijn gezin, mensen die me dierbaar zijn, mijn stad Amsterdam?

Ik begon na te denken over de vraag: kerk, wat is dat eigenlijk? En kwam tot de conclusie: ik heb geen goed antwoord. Een poos geleden dacht dat ik het allemaal best goed wist, maar die zekerheid voel ik nu niet meer. Dus dacht ik: ik deze vraag gewoon maar eens open stellen. Wie weet wat er gebeurt. Er gebeurde van alles. Deze vraag is via boeken en gesprekken de afgelopen maanden een reis geworden langs allerlei oude en nieuw kerkvaders- en moeders waar ik regelmatig verrassend frisse of confronterende aanwijzingen vond.

In die reis merkte ik dat ik niet de enige ben met deze vraag, en toen dacht ik: kom, ik maak er een podcast van, wie weet tot wat voor nieuwe ontmoetingen dat weer gaat leiden.

Dus hierbij de intro-aflevering. Alsjeblieft. Met plezier gemaakt. Vanaf nu iedere week een nieuwe, afhankelijk van of het lukt qua tijd (ik maak dit tussen de bedrijven door). Deze podcast is voor veel mensen veel te saai en inhoudelijk. Maar voor een aantal mensen iets wat de kern van hun leven raakt. En daar maak ik het voor.

Beluister/abonneer via:

* Spotify* iTunes