Hypoteket

Hypoteket


Latest Episodes

Brottslingen som fick modellkontrakt – så mycket tjänar du på att vara vacker
June 28, 2016

Ett program om skönhetens ekonomi. Det är inte olagligt att diskriminera på grund av utseende. Vad innebär det för oss, rent ekonomiskt? Emanuel och Tiffany har svaren i säsongens sista Hypoteket.

Om bostadsbubblan spricker och andra lyssnarfrågor
June 21, 2016

Var går gränsen för gränsen för en för hög skuld? Vad händer om bostadsbubblan spricker? Vår egen ekonomiexpert Emanuel Sidea svarar på dina frågor om ekonomi.

Bankernas skräck - om framtidens ekonomi
June 14, 2016

Är vi på väg mot en ny sorts ekonomi? Digitalisering och globalisering förändrar spelplanen för alla. Men hur stor skillnad är det egentligen på kapitalism och delningsekonomi?

En dag ska vi alla dö - fattiga
June 07, 2016

Hypoteket lever La Dolce Vita! Hur mycket ska man oroa sig för pensionen när man är 25 år ung? Tiffany och Emanuel har besökt Pensionsmyndigheten för att ställa frågor. Svaren får Tiffany att häpna

Pojken med pengasjuka
May 31, 2016

16-årige Ethan Couch kör ihjäl fyra människor i Texas, USA. Hans advokat kallar en psykolog till rättegången. Psykologens utlåtande om Ethans tillstånd ska ge eko världen över

Nya tidens olja - därför är internet "gratis"
May 24, 2016

De stora företagen på internet erbjuder avancerade tjänster utan kostnad. Varför? Vem betalar? Och varför ska du bry dig? Följ med på en resa bland kakor, ångest och digitalt DNA.

Bli en bra bedragare
May 17, 2016

En 10-stegskurs i bedrägeri - helt gratis! Emanuel utsattes för ett bedrägeri i sin ungdom och nu ska vi lära oss av hans misstag. Plus: tips på vardagsbedrägeri och Mannen som sålde Eiffeltornet.

Att ge eller inte ge - dricks
May 10, 2016

Dricks handlar om mycket mer än bara service Hur mycket ska man dricksa? Varför ger vi dricks i Sverige, trots att vi inte behöver? Hör dricksforskaren, bartendern och krögarens svar i Hypoteket.

Slit och sälj
December 15, 2015

Emanuel och Tiffany pratar om alla pengar som vi inte vet att vi har och alla grejer som vi faktiskt har. Och om motrörelser mot konsumismen.

Hederskultur och näringslivet
December 08, 2015

Med klder kan vi vlja att berttar en historia eller skicka en viss signal om vilka vi r. Idag pratar Emanuel och Tiffany om just detoch om oskrivna regler, ansvar och segling.