H-sana

H-sana


Vilho Ahola

February 23, 2023

Tervetuloa syvään päähän elintapalääkäri Vilho Aholan kanssa. Pöydälle nostetaan heti kättelyssä tunteet ja tunnetaidot, henkinen kasvu ja terapiaprosessit, itseksi tuleminen ja rehellisyys. Ja rakkaus ja kipu. Liikumme siis ihmiskuvaan ja maailmankatsomukseen liittyvissä isoissa teemoissa.


Pysähdymme tietenkin myös seksuaalisuuden äärelle. Paikannamme sen ihmisenä olemisen ytimeen ja toteamme, ettei esimerkiksi lääkärin lähestymistapaa voi kutsua holistiseksi, jollei siinä ole tilaa seksuaalisuudelle ja siitä puhumiselle. Käsittelyyn pääsevät myös Lääkäriliitto, vähemmistökysymykset ja työhyvinvointi.


Tiia pääsee utelemaan sitäkin, miksi Vilhosta tuli isona lääkäri. Moniosainen vastaus saattaa yllättää osan kuulijoista. Puhumme myös auttamistöiden monimutkaisesta luonteesta ja vaihtoehtoisista todellisuuksista eli esim. siitä, miten Tiiasta oli vähällä tulla orkesterimuusikko. Jaamme kokemuksen siitä, että kaikki elämän harhapolut ja haahuilut ovat kuitenkin olleet tärkeässä roolissa sillä matkalla, joka on tuonut meidät juuri tähän tilanteeseen.


Oma elämänmakuinen twistinsä on siinä, että hyppäsimme tässä jaksossa puhumaan avioerotematiikasta ihan hetkeä ennen kuin asia aktualisoitui Tiian ja Jounin elämässä.