Hall/Kjellén - En filmpodd med Hall och Kjellén

Hall/Kjellén - En filmpodd med Hall och Kjellén


Latest Episodes

Tema Revansch – Once Upon a Time in Hollywood
September 14, 2019

Tarantino har släpp en ny, tillbakablickande film med fokus på Hollywood under slutet av 1960-talet, och det får herrarna Hall och Kjellén att fundera över hur mycket man bör blanda fiktion och verklighet. Enjoy!

Tema Förtroende – Lincoln
August 31, 2019

Abraham Lincoln är lite av en superhjälte i amerikansk historieskrivning, så när Steven Spielberg gjorde en film om honom för några år sen fanns det anledning att fundera över hur mycket som skulle vara baserat på verklighet och hur mycket som skulle v...

Tema Förtroende – Tinker Tailor Soldier Spy
June 22, 2019

Det var inte lätt att jobba på brittiska underrättelsetjänsten under Kalla kriget – åtminstone inte om man får tro Tomas Alfredsons filmatisering av Le Carré-romanen Tinker Tailor Soldier Spy. Något som är betydligt enklare är att vara filmpoddare,

Tema Förtroende – Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
June 08, 2019

För första gången tar sig Hall och Kjellén sig an True Crime genom att kolla in dramatiseringen av seriemördaren Ted Bundys liv, Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Följ med!

Stanley Kubrick-special
May 25, 2019

Stanley Kubrick har hyllats oändligt många gånger av kritiker, filmskapare och cineaster – men är han ett sådant geni som alla tycks mena? I dagens avsnitt undersöker vi hög- och lågvattenmärkena i en legendarisk filmskapares karriär. Enjoy!

Tema Dubbelgångare – Dubbelgångare
May 04, 2019

Vi avslutar lämpligt nog Tema Dubbelgångare med filmen Dubbelgångare, David Cronenbergs body horror-tangerande gynekologtvillingdrama. Vi snackar 80-talsestetik, oklart knarkberoende och hur orolig man behöver vara för sitt nästa läkarbesök. Enjoy!

Tema Dubbelgångare – Diktatorn
April 13, 2019

Har politisk satir ett bäst före-datum? Det undersöker Gustav och Daniel i detta avsnitt om Charlie Chaplins Hitler-hånande Diktatorn!

Tema Dubbelgångare – Us
March 30, 2019

Ser vi dubbelt? Nej, faktiskt inte. Vi inleder tema Dubbelgångare med en film som fått väldigt mycket hype på förhand – Jordan Peeles Us. Frågan är om den håller för haussen – och om den är läskig på riktigt. Enjoy!

Tema Makt – De andras liv
March 09, 2019

Den avslutande filmen på tema makt är De andras liv – det tyska tjuvlyssnardramat om den korrekta Stasiagenten Wiesler och hans fascination för det konstnärspar han är satt att bevaka. Kan innehålla spår av dåligt uttalade tyska ord.

Tema Makt – Citizen Kane
February 23, 2019

Vad är Rosebud?