Drenthe Toen

Drenthe Toen


Latest Episodes

Drenthe Toen Podcast: de OD-actie van januari 1945
February 20, 2022

Loslippigheid tijdens een nieuwjaarsborrel over onderduikers leidt tot het oppakken van zo'n veertig verzetsstrijders. De zogeheten OD-actie van januari 1945 is een zwarte bladzijde in de Drentse oorlogsgeschiedenis.

Drenthe Toen-podcast: seks en de bruine bonen van Bartje Bartels
February 13, 2022

De verleiding ligt op tafel bij culinair historicus Carolina Verhoeven voor een gesprek over Valentijnsdag en de relatie tussen eten en seksualiteit. Maar dan vergeten we één heel belangrijk ding, volgens Verhoeven: het krijgen van kinderen.

Podcast Drenthe Toen: Domeneer van Turfland, laatste aflevering
February 06, 2022

In het laatste deel van deze podcastserie, deel zeven, komen we aan bij de kerk die dominee Willem de Weerd stichtte bij Klazienaveen.

Podcast Drenthe Toen: Bij de Tweede Sluis was (bijna) alles te koop
January 30, 2022

We vervolgen onze weg, langs de route die Willem de Weerd, de Domeneer van Turfland, aflegde tijdens zijn eerste bezoek aan Klazienaveen. Hij kwam als sollicitant, werd aangenomen en bleef een leven lang.

Podcast Drenthe Toen: Domeneer van Turfland zag eruit als een slootgraver
January 23, 2022

´Korte tijd na mijn komst, had ik het voorrecht kennis te maken met het hoofd der firma, de heer Scholten. Nooit is mij een kennismaking zo meegevallen.´

Drenthe Toen #1: De geschiedenis van Klazienaveen en Tjerk Vermaning
September 12, 2018

In de eerste aflevering van onze Drenthe Toen-podcast hebben we aandacht voor Nederlands beroemdste amateur-archeoloog Tjerk Vermaning. We praten over Vermaning met onderzoeker en schrijver Anja Schuring en toneelschrijver Jan Veldman. Verder hebben we he