bro fm

bro fm


#50 Bliv rarere at være sammen med

January 22, 2020


”Hvorfor sagde jeg dog det?”


Har du nogensinde deltaget i et møde? Sandsynligvis. Så har du sikkert også tænkt en af disse to tanker efterfølgende:


1. Hvorfor sagde jeg dog også dét der om [indsæt emne, hvor din indre frisk-fyr fik lige lovlig meget taletid]?


2. Hvorfor sagde jeg dog ikke noget om [indsæt emne, hvor du aldrig fik markeret dit synspunkt]?


Det vil faktisk ikke undre mig, hvis du tænker en af ovenstående tanker sådan ca. hver gang, du har været til møde. Og hvis du aldrig har tænkt i en af disse retninger, er det måske tid til lidt selvrefleksion.


Den chokerende information


Sidder du ned? Ok, her kommer et chok (spoiler alert: du får slet ikke et chok): Det handler om personlighed. Mennesker er forskellige.


Du får lige et øjeblik til at absorbere denne rystende information.


”Forskellige hvordan?” kunne du måske fristes til at spørge, sådan lidt retorisk. Det er dette hvordan, du kan blive klogere på ved at lytte til Christina Hendels vise ord i dagens episode af bro fm.


Lyt her: [link til episode]


Glæd dig til at møde dig selv


Christina deler ud af sin erfaring og viden, når hun fortæller dig og mig, hvorfor vi altid clasher med den samme kollega, ven eller bekendte. Og hun hjælper også med, hvad du kan gøre for at håndtere det bedre.


Det hele tager afsæt i det Carl Jung-baserede profilværktøj Meyers Briggs Type Indicator, eller bare MBTI i konsulentmunde. Du får et indblik i en verden af personligheder og præferencer. Det er grovkornet og dejlig overskueligt. Serveret på ca. 40 minutter – lige til dig.


Og Christina skal nok hjælpe dig med dine forbehold overfor profilværktøjer. For selvfølgelig har du dem, og det gør du også klogt i.


Lær med Anders og Birthe


Anders kan godt lide lange møder. Birthe kan godt lide korte møder. Anders vil gerne i gang med mødet nu og her. Birthe vil gerne lige forberede sig lidt, så tiden bliver udnyttet bedst muligt.


Og sådan hygger Anders og Birthe sig med deres forskellige præferencer.


Vi har opfundet Anders og Birthe til udsendelsen. Det er dine to eksempelboksebolde, som hjælper dig til at lære, at du skal:


· være grundlæggende nysgerrig på dig selv


· identificere dine og dine kollegaers præferencer og tale om, hvilken adfærd der hjælper eller udfordrer jeres samarbejde


· turde trække tempoet ud engang i mellem, så du kan gennemføre de to ovenstående punkter.