Art Podcast

Art Podcast


Art Podcast 67: Φρόσω Φωτεινάκη

November 18, 2022

Να σε κάνω μια αγκαλιά;



Τι απάντηση θέλει / μπορεί / δικαιούται να δώσει ένα παιδί;


Ποια είναι η αγκαλιά που το κάνει να νιώθει αμηχανία, φόβο, άγχος, «στρίμωγμα» και πώς αυτό συνηθίζει να το μοιράζεται με τους γονείς του;


Και άραγε μαθαίνει το παιδί τη σημαντικότερη αγκαλιά στο ίδιο του τον εαυτό;


Με αφορμή το νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, η Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια Φρόσω Φωτεινάκη είναι καλεσμένη στο Art Podcast #67 με την Γιώτα Τσιμπρικίδου και είναι υπέροχη!



Απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, μιλάει με σαφήνεια και φωτίζει τον δρόμο για την επικοινωνία με τα παιδιά, για τις αγκαλιές, τη συναίνεση, την αυτοδιάθεση και φυσικά την αυτοαγάπη και την αυτοεκτίμηση.


Μιλάει για τη δική της παιδική ηλικία, τον ρόλο της ως μητέρα δύο παιδιών και την επαφή της με μικρά και…μεγάλα παιδιά που ακόμη παλεύουν να δώσουν ευκαιρίες στον εαυτό τους και να απελευθερώσουν τα παιδιά τους από στερεότυπα μέσα στην οικογένεια («φωλιά» την ονομάζει!) και την κοινωνία.


Ένα βιβλίο – δώρο σε κάθε παιδί, ένα Art Podcast χρήσιμο για όλους – με την υποστήριξη των εκδόσεων Διόπτρα, βιβλία με θέα τη ζωή!



Απολαύστε το podcast σε έναν από τους παρακάτω players ή στις αγαπημένες σας εφαρμογές και ακολουθήστε (follow) το Art Podcast και στο Spotify!