Art Podcast

Art Podcast


Art Podcast 49: Η Τέχνη της Μεταγλώττισης (Παιδικοί Ήρωες)

April 12, 2022

To Art Podcast #49 είναι αφιερωμένο στην Τέχνη της Μεταγλώττισης, στις φωνές που ντύνουν παιδικούς ήρωες στην Ελλάδα. Πόσα γνωρίζουμε για τους καλλιτέχνες αυτούς;


Η Σοφία Καψαμπέλη, η Τάνια Παλαιολόγου, ο Γιάννης Στεφόπουλος και ο Χρήστος Θάνος – όπως και δεκάδες άλλοι καταξιωμένοι συνάδελφοι τους – δίνουν τη φωνή τους σε χαρακτήρες παιδικών πολύ αγαπημένους. Είναι ο Σρεκ (Shrek), είναι ο Πο (Po), ο Σάγκι (Shaggy), η Χέλγκα (Helga), είναι η Χάιντι (Heidi), η Μουλάν (Mulan), η Σίμερ (Shimmer), ο Κρονκ (Kronk)… είναι ο μαγικός κόσμος που δημιουργούν με τη φωνή τους, είναι η καλή τους άρθρωση, τα αντανακλαστικά τους, η ικανότητά τους να ακούν, να βλέπουν και να διαβάζουν ταυτόχρονα και πολλά ακόμα που διαρκώς εξελίσσουν ανανεώνοντας την γκάμα των φωνών που «κάνουν».


Μιλούν στην Γιώτα Τσιμπρικίδου για το ξεκίνημά τους, τους καθοδηγητές που είχαν, την αντιμετώπιση του χώρου αλλά και τα σχόλια του κοινού, τους αγαπημένους τους ρόλους και φυσικά με φωνές ηρώων βάζουν την υπογραφή τους στο επεισόδιο αυτό!


Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την Τέχνη να την «καταλάβουμε» και να δείξουμε θαυμασμό σε αυτούς που – χωρίς να τους γνωρίζουμε – τους αγαπούν ιδιαίτερα όλα τα παιδιά…παρασυρθείτε λοιπόν στον κόσμο τους και απολαύστε το Art Podcast #49.



Απολαύστε το podcast σε έναν από τους παρακάτω players ή στις αγαπημένες σας εφαρμογές και ακολουθήστε (follow) το Art Podcast και στο Spotify!





Skip to 00:08 Εισαγωγή επεισοδίου από τη Γιώτα Τσιμπρικίδου
Skip to 01:54 Σοφία Καψαμπέλη
Skip to 15:18 Γιάννης Στεφόπουλος
Skip to 21:00 Χρήστος Θάνος
Skip to 28:37 Τάνια Παλαιολόγου