Art Podcast

Art Podcast


Art Podcast 37: Κάρμεν Ρουγγέρη

November 23, 2021

Η ενέργειά της γεμίζει τον χώρο και ο ενθουσιασμός της όταν μιλάει για το παιδικό θέατρο σε παίρνει μαζί του σε αθώα ταξίδια… είναι η Κάρμεν Ρουγγέρη με μια μακρά πορεία στον χώρο της Τέχνης και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες ζωής που μοιράζεται με την Γιώτα Τσιμπρικίδου στο Art Podcast #37.


Τα δικά της χνάρια… μετά τον πόλεμο, η Σαντορίνη, η μόρφωση και η παιδεία της, οι επιρροές από Ιταλία και Γαλλία, ο πατέρας που έσκυψε πάνω στις κλίσεις της και η «Αγγελικούλα ζάχαρη» μητέρα της… οι ξένες γλώσσες, το τραγούδι, το θέατρο, η ζωγραφική είναι κάποια από τα πιο δυνατά της διαβατήρια για να ξεκινήσει την πορεία της και να δημιουργήσει με όραμα. Δίπλα της ο σύζυγός της που τόσο τον θαυμάζει – ο εξαίρετος βαρύτονος Ανδρέας Κουλουμπής – με τον οποίο έχουν 54 χρόνια κοινής ζωής, αλλά και τα δύο της παιδιά για τα οποία μιλά με εξίσου μεγάλο θαυμασμό. Αναφέρεται στις τηλεοπτικές της συμμετοχές και δίνει σε όλα την πραγματική τους διάσταση, χωρίς υπερβολές και με ευγνωμοσύνη και τολμά να εκφράσει την επιθυμία της για έναν επόμενο τηλεοπτικό ρόλο – πολύ συγκεκριμένο!


Η Κάρμεν Ρουγγέρη πάντως έχει καταφέρει να ταυτιστεί το όνομά της με το παιδικό θέατρο στην Ελλάδα. Ξετυλίγει την πορεία της από τα πρώτα πρώτα ερεθίσματα, τις προσπάθειες και τα εμπόδια μέχρι και την ευκαιρία που της έδωσαν ο Νίκος Κούρκουλος και ο Αλέξης Σολομός για να δημιουργήσει την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Είναι η ιδανική για να μιλήσει για τους μικρούς σε ηλικία αναγνώστες (έχει γράψει 40 βιβλία για παιδιά) και θεατές, τα σχόλια τους που την ανεβάζουν στα σύννεφα και είναι απόρροια προσπαθειών για άψογες παιδικές παραστάσεις, με ευθύνη απέναντι στους γονείς και τα παιδιά που πιστά την ακολουθούν…


Θα λατρέψετε τις απαντήσεις της και θα γνωρίσετε καλύτερα την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Art Podcast #37 με την υποστήριξη του HP+ – εκτυπώσεις με μηδενική αποψίλωση και ανακύκλωση δοχείων κλειστού κύκλου! Με το HP+ δίνουμε προτεραιότητα στον πλανήτη μας και με κάθε σελίδα που εκτυπώνουμε, φυτεύουμε δέντρα και προστατεύουμε τα δάση.



Skip to 01:57 Τα παιδικά χρόνια της Κάρμεν Ρουγγέρη, οι καλλιτεχνικές της κλίσεις, τα εφόδια και οι αξίες
Skip to 07:06 Ο καθρέφτης της Χιονάτης και το γαλλικό «ρ»
Skip to 09:40 Ο έρωτας με τον επί 54 χρόνια σύζυγό της Ανδρέα Κουλουμπή
Skip to 11:00 Τα χρόνια που ζωγράφιζε αμυγδαλιές πάνω σε νυφικά…
Skip to 14:58 Ψηλή με καταπληκτική φωνή: ιδανική για τον Χορό στο Εθνικό Θέατρο!
Skip to 16:28 Η Κάρμεν Ρουγγέρη σε αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές
Skip to 21:20 Ο ρόλος που θα ήθελε να παίξει επιστρέφοντας στην τηλεόραση…
Skip to 23:00 Η ανάγκη της για επαφή με τα παιδιά και το παιδικό θέατρο που μπήκε στη ζωή της
Skip to 25:07 Η κόρη της Χριστίνα Κουλουμπή από νωρίς στο πλευρό της στο παιδικό θέατρο
Skip to 30:02 «Έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Νίκο Κούρκουλο…»
Skip to 32:23 Η πρώτη της παιδική παράσταση στο Εθνικό Θέατρο
Skip to 35:19 Η Κάρμεν Ρουγγέρη ταυτισμένη με το παιδικό θέατρο στην Ελλάδα, τα παιδιά ως θεατές και το άρτιο αποτέλεσμα στις παραστάσεις της
Skip to 38:33 Ο Μικρός Πρίγκιπας της Κάρμεν Ρουγγέρη και η μουσική του Στέφανου Κορκολή
Skip to 44:41 Η αγάπη της για τη Μυθολογία και ο δικός της Ηρακλής
Skip to 49:27 «Η Επίδαυρος γεμάτη παιδιά» είναι το όνειρο…
Skip to 54:08 Τα βιβλία με την υπογραφή της