Ajax Podcast

Ajax Podcast


#54 Met Kalvijn op de tribune bij Ajax - AZ

March 01, 2020

Vooraf hadden we er nog wel zoveel zin in! We nodigden Kalvijn uit om met ons naar de topper tussen Ajax en AZ te kijken. De YouTuber is bekend van series als Gekkenwerk, Jachtseizoen en Expeditie Robinson, en sinds hij in Amsterdam woont volgt hij Ajax op de voet. Voor de wedstrijd spraken we met hem onder andere over zijn ervaringen bij uitwedstrijden in bijvoorbeeld Madrid, waar hij precies in lijn zat met de vrije trap van Lasse Schöne. Maar ook over de teleurstelling tegen Valencia, toen hij zijn jarige vader naar de ArenA had meegenomen.


Tijdens de wedstrijd schoof Kalvijn bij ons aan als sidekick bij Ajax Radio: daar is elke thuiswedstrijd via de Ajax app te volgen. Ook is er een FM-zender in het stadion zodat visueel gehandicapten de wedstrijd ook op de voet kunnen volgen. Helaas viel er tijdens de wedstrijd niks te juichen, maar zoals Kees Prins het zo mooi zingt: "het kan dooien... en het kan vriezen”. Dit nummer wordt trouwens ook door Kalvijn toegevoegd aan de Ajax Podcast Spotify Playlist: https://open.spotify.com/playlist/1FP4Vi2ia7bYOJniJrCvMj?si=X_ZuwEoFTwWnwqOh70E3cQ


We behandelen deze week ook weer een brief aan een Ajacied, dit keer een prachtige Engelse ode aan Nico Tagliafico. Wil jij ook een boodschap overdragen aan jouw favoriete Ajax-held? Stuur een mail van maximaal 300 woorden naar podcast@ajax.nl en wie weet lezen we jouw brief voor in de podcast of overhandigen we je brief persoonlijk aan de geadresseerde.