Ajax Podcast

Ajax Podcast


#48 Sonny Silooy is nog steeds een trotse Ajacied

January 19, 2020

De winterstop zit erop en Ajax liep na een moeizame wedstrijd tegen Sparta uit op de concurrentie. Geen wedstrijd waar je al te lang over na hoeft te praten. Des te leuker is het om te luisteren naar de verhalen van een legendarische verdediger die tijdens zijn carrière alle mogelijke prijzen won met Ajax: Sonny Silooy.


Tegenwoordig reist hij de hele wereld over om het Ajax-evangelie te verkondigen, maar als (assiststent)trainer werkte hij ook al in Amerika en bij verschillende jeugdteams van Ajax en de KNVB. In die laatste rol zag hij Frenkie de Jong al heel jong spelen en aan ons vertelt hij hoe dat was. Ook vertelt hij over kaarten met Danny Blind, de opname van de Ajax-hit ‘Ajax is ok!’ en hoe ze in de jaren ‘90 de tegenstanders pesten voor de wedstrijd.


Naast het tappen van deze lekkere anekdotes, voegt Sonny ook nog een nummer toe aan de Ajax Podcast Spotify Playlist, die je hier kunt vinden:



Ten slotte zijn we vanaf nu op zoek naar ‘Brieven aan Ajacieden’. Wil je de liefde verklaren aan Quincy Promes? Ben je jaloers op het rechterbeen van Kelly Zeeman? Heb jij altijd eens aan Sjaak Swart willen vertellen waarom hij jouw held is? Schrijf het van je af. Stuur een mail van maximaal 300 woorden en wie weet lezen we jouw brief voor in de podcast of overhandigen we je brief persoonlijk aan de geadresseerde. Dus klim in de pen: podcast@ajax.nl