AboutLaw | podcast voor juristen

AboutLaw | podcast voor juristen


Latest Episodes

Afl. 47: Zijn juridische professionals klaar voor de toekomst?
October 27, 2020

In deze aflevering praten wij met Maurits Annegarn, Segment Manager Legal Software bij Wolters Kluwer en Mignon Nicolai, General Counsel bij Enreach over de weerbaarheid en veerkracht van de juridische sector.

Afl. 46: De nieuwe Franchisewet
October 13, 2020

Op 1 januari 2021 treedt de Wet franchise in werking. De Wet franchise introduceert voorschriften in de artt. 7:911-922 BW omtrent de inhoud van de franchiseovereenkomst, informatieverplichtingen en gedragsnormen.

COLUMN 03: Hoe voorkomt een advocaat belangenverstrengeling?
October 06, 2020

Hoe moet een advocaat ook alweer handelen bij tegenstrijdig belang? Wat zijn precies de regels en wat moet een advocaat doen om dat te voorkomen? Dat hoort u in deze gesproken column van Leonie Rammeloo, advocaat & partner bij TACT Advocaten.

Afl. 45: Witwassen, regelgeving & handhaving
September 29, 2020

In deze aflevering praten wij met Soeradj Ramsanjhal, advocaat op de financiële toezichtspraktijk van Stibbe, over de (juridische) strijd tegen witwassen en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

COLUMN 02: NOW or never: Geen bonus en een vrijwillig loonoffer, hoever mag een werkgever gaan?
September 22, 2020

Veel bedrijven/werkgevers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondanks de financiële staatsteun (NOW-regeling), is het voor een groot aantal bedrijven noodzaak om ingrijpende maatregelen te nemen om te kunnen overleven.

Afl. 44: Modernisering in de civiele procespraktijk
September 15, 2020

De rechtspraak vindt dat processtukken bondiger moeten. In deze aflevering praten wij met Jozua van der Beek over dit onderwerp. Jozua is advocaat bij de Hoge Raad en sinds 2018 raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof ’s-Hertogenbosch.

COLUMN 01: Look-a-like of think-as-if: over Max & de Krokodil
September 08, 2020

In deze eerste column van AboutLaw vertelt onze columnist Remco Klöters, partner & advocaat bij Van Kaam advocaten, over de recente ‘krokodillenondergoed’ zaak tussen Lacoste en HEMA en het reclamestuntje van Picnic met een Max Verstappen look-a-like.

Afl. 43: Zijn werkgevers aansprakelijk voor blootstelling aan asbest?
September 01, 2020

In deze aflevering praten wij met mr. dr. Yvonne Waterman, gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en met name asbestkwesties. Yvonne is ook de oprichter van het European Asbestos Forum. Wij gaan het hebben over asbestgerelateerde ziekten en de ...

Afl. 42: Procederen bij het EU-Hof en de Nederlandse Hofpraktijk
August 18, 2020

In deze aflevering praten wij met prof. mr. dr. Jurian Langer, agent (procesvertegenwoordiger) voor de Nederlandse regering in procedures bij het EU-Hof en hoofd van het Hofcluster bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Afl. 41: Legal Tech & kansen voor advocatenkantoren
June 09, 2020

In deze aflevering praten wij met Jeroen Zweers, Legal Innovation Consultant bij NOUN, over de huidige stand van zaken in de Nederlandse legal tech-markt. Zijn advocatenkantoren überhaupt bezig met legal tech oplossingen voor cliënten?