4Health med Anna Sparre

4Health med Anna Sparre


Latest Episodes

212: Mattias Ribbing – Smart Föräldraskap
February 22, 2019

Bättre för både dig och ditt barn! Vi kommer in på allt ifrån lek och lärande till evolutionen och mat. Vi pratar straff, konsekvenser och belöningar. Vi pratar iPad, datorspel och skärmtid. Det handlar om föräldraskap under evolutionen jämfört med i d...

211: Dr Cecilia Fürst – Styr dina gener och få ett friskare liv
February 08, 2019

Den extremt kunniga och välutbildade läkaren Cecilia Fürst är tillbaka! Hur kan du påverka och styra dina gener för att få ett friskare liv? Idag gör vi genetiken lite mer begriplig. Genetik är nämligen involverat i allt hela tiden,

210: Tommy Olausson – Gå rätt och förändra ditt liv. Bli av med stress, värk och stelhet.
February 01, 2019

Bli smärtfri och rörlig och minska dina stressnivåer med hjälp av rätt rörelsemönster. Har du tänkt på hur du går i vardagen? Och visste du hur mycket det påverkar i din kropp? Idag kommer du att få dig en tankeställare kring hur du bäst skyndar dig ti...

209b: Dr Marcus Gitterle – Cellular garbage is aging you (English)
January 19, 2019

Cellular debris, such as damaged proteins or oxidized fats affects your health and how fast you are aging. Learn about this mechanism and how you can slow it down as well as improve your cells’ ability to handle it.

209: Dr Marcus Gitterle – ”Cellskräp” åldrar dig
January 18, 2019

Hur fungerar din kropp på cellnivå, och vad är viktigt för att hålla dig ung och frisk? Idag pratar vi om hur cellerna ansamlar och hanterar ”skräp”. Hur de reparerar och omsätter skadade komponenter och vilken påverkan det har på din hälsa.

208: Linda Rahbek – mikrobiom och tarmfloratester
January 04, 2019

Din tarmflora och tester av ditt mikrobiom. Vi pratar om hur mikroorganismerna i din tarm är indelade i olika stammar, arter osv och vilken roll deras fördelning i tarmen kan spela. Hur gynnar du de olika bakteriestammarna med olika sorters kost?

207: 20 tips och biohacks! Konkreta hälsotips från 2018
December 28, 2018

20 konkreta och effektiva tips för din hälsa att ta med dig in i det nya året, baserat på allt vi pratat om under 2018 års poddar – och lite till. En summering av tips och biohacks, men även en guide för dig som inte hunnit lyssna på allt.

206: Mitokondrier och cellenergi
December 21, 2018

Hälsa på cellnivå – mitokondrier och cellenergi, och hur det påverkar allt i din kropp! Vad har mitokondrier för betydelse för din hälsa och hur skyddar du och förbättrar dina mitokondrier och din kropps tillgång på energi?

205: Autoimmunitet och tarmen
December 14, 2018

Kopplingen mellan autoimmunitet och tarmhälsa! Idag blir det mycket fokus på tarmpermeabilitet, läckande tarm En helsvensk version av det Liz Lipski pratade om i avsnitt 196. Du får en kvart att lyssna på i bilen, på tåget, eller på promenaden!

204: IBS och SIBO – Orsaker och behandling
December 07, 2018

Har du magproblem som uppblåsthet, obehag, lös mage, hård mage eller oregelbunden mage? Har du kanske till och med fått diagnosen IBS av din läkare, men sen inte så mycket mer hjälp än så? Idag pratar vi om orsakerna bakom IBS och kost och behandling a...