4Health med Anna Sparre

4Health med Anna Sparre


Latest Episodes

227: Zink, koppar, selen, sköldkörteln och stress. Mineralerna i din kropp (4)
July 19, 2019

Visste du vad som kan hända med din energiproduktion om du tar tillskott av zink? Eller vad som händer med mineralerna i din kropp om är under kronisk stress? Vet du hur dina sköldkörtelproblem kan bero på problem med koppar, selen eller A-vitamin?

226: Koppar och järn. Mineralerna i din kropp (3)
July 12, 2019

Har du lurats att tro att vi måste äta zink för att hålla koppar i schack? Eller att järn är något du har brist på? Fel fel fel! Du får 20 minuter att lyssna på i solstolen, på din promenad, eller på tåget.

225: D-vitamin. Mineralerna i din kropp (2)
July 05, 2019

Idag pratar vi på ett ganska kontroversiellt sätt om D-vitamin. Hur är det med tillskott av D-vitamin? Och med blodnivåerna av vitamin D? Vad säger dina D-vitaminvärden om inflammation? Samspelet mellan retinol, A-vitamin,

224: Magnesium. Mineralerna i din kropp (1)
June 28, 2019

Varför är magnesium så extremt viktigt för din kropp och energiproduktion? Hur får du i dig det, och vilka former ska du använda som tillskott? Behöver vi tillskott och varför? Och hur är det egentligen med kalcium?

223: Värk i armar, armbågar, händer och axlar med Markus Greus
June 21, 2019

Vad gör du åt problem och värk i armarna? Och vad beror det på? Här får du tips och övningar på olika problem hela vägen från axeln till fingrarna. Vi reder dessutom ut diagnoser som t.ex. frozen shoulder, tennisarmbåge, golfarm,

222: Cellskräpet som åldrar dig
June 14, 2019

Vad händer med skadade proteiner, fetter mm i din kropp? Och vad händer om din kropp inte kan ta hand om dem? Hälsa på cellnivå påverkar allt i din kropp! Du får konkreta tips kring bl.a. tillskott. En helsvensk version av det Dr Marcus Gitterle pratad...

221b: Morley Robbins – Zinc, Copper, Selenium, the Thyroid and Stress. Minerals 4 (English)
June 01, 2019

About zinc, stress, the thyroid and much more. An interview with the extremely popular but also controversial Morley Robbins. Did you know what could happen to your energy production if you supplement with zinc?

221: Morley Robbins – Zink, koppar, selen, sköldkörteln och stress. Mineralerna i din kropp (4)
May 31, 2019

Visste du vad som kan hända med din energiproduktion om du tar tillskott av zink? Eller vad som händer med mineralerna i din kropp om är under kronisk stress? Vet du hur dina sköldkörtelproblem kan bero på problem med koppar, selen eller A-vitamin?

220b: Morley Robbins – Copper and Iron. Minerals 3 (English)
May 18, 2019

Copper and iron and the very important ceruloplasmin. An interview with the extremely popular but also controversial Morley Robbins. Have you been fooled to believe that copper is the bad guy that needs to be held back by zinc?

220: Morley Robbins – Koppar och järn. Mineralerna i din kropp (3)
May 17, 2019

Har du lurats att tro att vi måste äta zink för att hålla koppar i schack? Eller att järn är något du har brist på? Fel fel fel! Idag pratar vi om mineralerna koppar och järn med populäre Morley Robbins. Morley har blivit något av en internationell exp...