Podcast | scanFOAM - multiple languages

Podcast | scanFOAM - multiple languages


Anæstesi A-Z ep. 3 | Ultralyd i anæstesi

August 19, 2019

I denne uges udgave af Anæstesi A til Z er emnet ultralyd.

Podcasten er baseret på kapitel 3 i bogen Anæstesi og ugens gæste-ekspert er Søren Hofmann, afdelingslæge på Bispebjerg Hospital. Søren har skrevet ph.d i ekkokardiografi og er særligt passioneret omkring brugen af ultralyd i anæstesien.

I podcasten gennemgås ultralydens historie og indtog i anæstesien og hvordan anæstesien nu er nærmest uundgåelig for enhver der træder ind i specialet. Der tales om hvordan man kan bruge og lære ultralyd og begreber som POCUS, FAST, FATE, og FLUS gennemgås.

I episoden vender vi bl.a ultralyd til udelukkelse af pneumothorax og placering af CVK efter CVK anlæggelse - det gjorde os nysgerrige på evidensen og anvendelsen. Det resulterede i denne blogpost med en litteraturgennemgang på emnet https://scanfoam.org/ultrasound-to-verify-cvc-placement/

I podcasten nævner vi også at vi her på bloggen ville dele links til dig der gerne vil igang med at bruge ultralyd.

Download CEKU's Akut Ultralyd App her.

Lær ultralyd - tag DUDS Basiskursus gennem Dansk Ultralyddiagnostisk Selskab.

Start din ultralydsrejse og find flere avancerede kurser gennem usabcd der er kurser i både ind- og udland.

Og for dig der bare vil have endnu mere så følg endeligt disse #FOAMed resourcer hvor du kan lære ultralyd døgnet rundt.

Ultrasound Podcast

Og glem ikke alle de andre lækre ting de har på deres hjemmeside inkl interaktive bøger der kan guide dig sikkert ind i brugen af ultralyd

Sandra & Tobias